Δύο νομίσματα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔA....Το ευρώ και η δραχμή..
Σελίδα 1 από 1
Δύο νομίσματα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔA....Το ευρώ και η δραχμή..
Δύο νομίσματα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔA
Το ευρώ και η δραχμή..
Α. Ευρώ (Ε) για όλες τις εξωτερικές χρήσεις και δραχμή (δ / δ) για όλες τις εσωτερικές χρήσεις.
Β. 1. Η Παγκόσμια Κρίση θα διαρκέσει πολύ. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι οι συνεχείς παγκόσμιοι πόλεμοι.
2. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται υποστηρίζονται μόνο απο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θα άφησουν τις οικονομίες να στερεψουν.
3.Η Κίνα, η Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, που συνέβαλαν σημαντικά στο πρόβλημα, θα αντισταθούν, αλλά δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάρρωση όλων των οικονομιών.
Γ. προσωπικές απόψεις
1. Από τον Οκτώβριο του 2008, εχω ολοκληρώσει μελέτες για την οικονομική κατάσταση από την αρχή του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Τώρα, είναι σαφές ότι η διάγνωσή μου και τα προτεινόμενα μέτρα ήταν 95% σωστα. Από τότε, έχω στείλει δεκάδες μελέτες σε υπαλλήλους, σε πολιτικους των κυβερνήσεων, και οικονομολόγους. [Scripta manent].
2. Είχα προβλέψει ότι οι τράπεζες δεν θα επεκταθουν σε αλλες πιστώσεις προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά γνωρίζοντας ότι, λόγω της περιορισμένης κατανάλωσης, οι αποδόσεις στα επενδυόμενα κεφάλαια θα ήταν ολο και χαμηλότερα. Εισηγήθηκα ότι οι κυβερνητικές ενισχύσεις θα πρέπει να δοθουν στις τράπεζες σε μερίδες, έτσι ώστε η επόμενη δόση να δοθεί μόνο αφού η προηγούμενη θα απορροφηθει από τις οικονομίες. Οι τράπεζες θα κάλυπταν και θα ενισχύαν τις θέσεις τους αντί να επενδύουν σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Αυτός είναι ο λόγος που οι τράπεζες στέκονται όρθιες και τα αποθέματα αυξήθηκαν, ενώ οι οικονομίες και τα νοικοκυρια πνιγηκαν.
3. Εισηγήθηκα προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να εκτυπώσουν αρκετό νέο χρήμα και να το παραδώσουν στην πραγματική οικονομία. Αυτα τα νέα μετρητά από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα πάνε στις τράπεζες. Η διψασμένη οικονομία θα μπορούσε να τα απορροφήσει γρήγορα, με την MPC(οριακη ροπή προς κατανάλωση = το ποσό που η κατανάλωση μεταβάλλεται,οταν το διαθέσιμο εισόδημα αυξηθεί κατα μια μονάδα) να φτάνει το 90% και τους πολλαπλασιαστές το 4,5 ,θα αυξήσουν αρκετά την προσφορά χρήματος για να βοηθήσουν τις οικονομίες να ανακάμψουν. Το πολύ χαμηλό ποσοστό των μετρητών για τη συνολική προσφορά χρήματος (ρευστότητα) δεν θα επηρεάσει πολύ τον πληθωρισμό.
Σχεδόν όλες οι χώρες τυπωσαν περισσοτερα απο τα μετρητά που προτεινα αλλά, επειδή τα ποσά αυτά είχαν παραδοθεί στις τράπεζες και σε μικρές δόσεις, η αγωγή δεν ειχε τα σωστά αποτελέσματα.
4. Εισηγήθηκα ότι οι οικονομίες θα πρέπει να μετατρέψουν τις βιομηχανίες τους και να παράγουν προϊόντα νέων τεχνολογιών και των πραγματικών αναγκών και όχι το τι θελουν και να αποφευγουν την υποστήριξη στην νεκρά βιομηχανια με τα μεγάλα συμφεροντα.
1. Μετά την αποστολή αρκετών μελετών στις γερμανικές αρχές και τον Τύπο, σύντομα, η γερμανική κυβέρνηση δέχθηκε να υποστηρίξει το έργο για την Ελλάδα.
2. Μετά αφού αποδειξα οτι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τις πολιτικές της, ήταν υπεύθυνη για το υψηλό χρέος στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, αποδέχθηκε τα ομόλογα των τραπεζών της ΕΕ ως εγγύηση για δάνεια από την ΕΚΤ.
Μερικές συμπτώσεις: 3. Μετά την αποστολή αρκετών μελετών στις αρχές σε ολο τον κόσμο ότι όλες οι οικονομίες θα πρέπει να μειώσουν τα χρέη τους, πολύ σύντομα μετά, όλοι ανταγωνίζονταν ποιος θα κάνει τις μεγαλύτερες περικοπές, σε σημείο να πνίξει κάθε αύξηση της κατανάλωσης και στις οικονομίες.
4. 22/2/2009, "... γελοία, τα στοιχεία του 3,7% για το έλλειμμα του 2009." / Χωρίς τα σωστά μέτρα, η ελληνική κρίση θα εμφανιστεί το 2010, 2011 και 2012, με άγνωστη έξοδο. / Βουλευτικές Εκλογές θα ειναι καταστροφικες για την οικονομία και το κράτος. Ακόμα και τα καλύτερα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα από τα σημερινά. Ο νικητής θα έχει καταδικαστεί εκ των προτέρων / απαιτούνται:. Πλήρης συνεργασία, συναίνεση, λήθη για τις πρόσφατες υποθέσεις, και πλήρη απασχόληση των πόρων και των ανθρώπων. Δράσεις: εντελώς αντίθετες, με τα παρόντα καταστροφικά αποτελέσματα.
5. 5/2/2010, τα προτεινόμενα μέτρα, κυρίως για να εξασφαλιστεί η πληρωμή του χρέους, να καταστρέφει όλες τις οικονομικές βάσεις για κάθε εξέλιξη. Βασίζονται στην ανύπαρκτη αριθμητική του -1, -2, -3 = 1, 2, 3.
Δ. Η αδυναμία να πληρώσει το χρέος
1.Η Ελλάδα, έστω και εάν πληροί τους όρους του ΔΝΤ, Ε.Ε. και της ΕΚΤ τον πρώτο χρόνο, με τα πολύ σκληρά μέτρα - μείωση της κατανάλωσης, της παραγωγής και της απασχόλησης - τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι σε θέση να τα εκπληρώσει.
2. Χρειάζεται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οποιεσδήποτε μεγάλες επενδύσεις, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να βοηθήσουν. Η κατανάλωση θα φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Με την μεγάλη υπερτίμηση του ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο των ΗΠΑ, του κινεζικού Yuan, καθώς και άλλων νομισμάτων, οι εξαγωγές της θα τείνουν στο μηδέν. Η ανεργία της, επισήμως 12%, αλλά πραγματικά πάνω από 20%, θα φτάσει σε υψηλότερες βαθμολογίες. Όλα τα στοιχεία του ΔΝΤ είναι αρνητικά και οι προβλέψεις δείχνουν ότι το χρέος για τα επόμενα χρόνια και τις δεκαετίες θα είναι στα ύψη.
3.Η Ελλάδα, ακριβώς για να επιβιώσει, χρειάζεται πολλά ελληνικά θαύματα! Αυτά που μόνο οι Έλληνες μπορουν να πραγματοποιήσουν. Αλλά, με τις πολιτικες αρχές, τα συνδικάτα, και τους άνθρωπους να μην συνειδητοποιούν ή να μην είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτα ,πρόκειται για απραγματοποίητα όνειρα. Οι άνθρωποι μπορουν να κανουν το σωστο. Υπάρχουν ομως μεγάλες αδικίες κατά την εκτέλεση των οικονομικών επιβαρύνσεων.
4. Οι Έλληνες, στη μακρά και ένδοξη ιστορία τους, έχουν υποστεί πάρα πολλές δυσκολίες και βασανίζονται για να κρατήσουν τους ανθρώπους τους, την ελευθερία τους, το όνομά τους, και κυρίως να κρατήσουν την Ελλάδα ελεύθερη. «Το όνομα Ελληνας είναι ο υψηλότερος τίτλος τιμής, αν χρησιμοποιηθεί σωστά".
5. Σήμερα, ο βασικός κίνδυνος δεν είναι μόνο η φτώχεια του λαού. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η ύπαρξη της Ελλάδας . Υπάρχουν πολλοί καρχαρίες έξω και μέσα στην Ελλάδα που έχουν στοιχηματίσει στην κατάρρευση της. Προτιμούν μια Ελλάδα της Πελοποννήσου, Ρούμελης, και με μερικά νησιά. Δεν τους νοιάζει για την Ελλάδα! Θέλουν τα χρήματά τους πίσω και μια μικρότερη Ελλάδα.
6. Όλες οι τράπεζες είναι στην ευχάριστη θέση να δανείσουν στους ανθρώπους χρήματα,να αυξήσουν τα κέρδη και να συλλέγουν το βαρύ τόκο. Αλλά, εάν δεν μπορεις να πληρώσεις τα χρήματα τους πίσω, οι τράπεζες εφαρμόζουν τους πολύ σκληρούς όρους τους. Αν οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, και δυστυχώς δεν θα μπορέσουν, οι τράπεζες του μνημονίου θα εφαρμόσουν απλώς τους όρους τους. Θα πάρουν οτι μπορούν : κτίρια , νησιά, ιερά,αρχαιότητες, μουσεία, με μια λέξη: την Ελλάδα.
7. Το πραγματικό ερώτημα είναι: Προτιμούν οι σημερινοί Έλληνες, αυτοι μπορούν, να γεμίζουν τις κοιλιές τους και να οδηγούν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους, και ας πνιγει η Ελλάδα; Στην Κωνσταντινούπολη, πριν από την πτώση, οι άνθρωποι ήταν πλούσιοι, σε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Αλλά βρήκαν το βαρύ κανόνι, που πωλήθηκε από έναν Ρουμάνο, πολύ ακριβά. Ο Mohament II το αγόρασε. Ήταν το μονο που θα μπορούσε να καταστρέψει τα τείχη. Οι Τούρκοι, αν δεν πέτυχεναν, θα μπορούσαν να διαλύθουν, να πάψουν να αποτελούν απειλή.
8. Βλέποντας τα πράγματα από έξω, στην δεύτερη χώρα μου τις ΗΠΑ, η Ελλάδα δίνει το φως στον κόσμο. Η πτώχευση της Ελλάδας για τους Έλληνες μπορεί να σημαίνει φτώχεια και μιζέρια, αλλά και για τους Έλληνες του εξωτερικού θα κόψει τα φτερά τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι Ελλήνες του εξωτερικού πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο απο τους πληγέντες Έλληνες.
9. Κοινωνικές αναταραχές θα επιδεινώσουν τα πράγματα.
10. Ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα και τους Έλληνες για να επιβιώσουν και να πραγματοποιήσουν ένα άλλο θαύμα, είναι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να χρησιμοποιούν την δραχμή ως εσωτερικό νόμισμα.
ΣΤ. δραχμή ως νόμισμα της Εσωτερικής
Η Δραχμή θα είναι μόνο για εσωτερικές χρήσεις, ενώ η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1. Η ΕΕ θα είναι μάλλον ευτυχής για την Ελλάδα ,αν γίνει αυτό.
2. Η Ελλάδα θα κρατήσει όλους τους κανόνες της Ευρωζώνης και τις αποφάσεις, και αυτή θα αναγνωρίζει και θα σέβεται όλες τις προηγούμενες και επόμενες υποχρεώσεις της, οι οποίες όλες θα είναι σε ευρώ.
3. Για την εφαρμογή της Δραχμής, η Ελλάδα πρέπει να έχει αρκετό απόθεμα συναλλάγματος της δραχμής , σε λογαριασμούς και στα νομίσματα.
4. Το πρώτο βήμα είναι να περάσει ένα νόμο, με την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής και με αυξημένη ισχύ. Σε μια μελλοντική τροποποίηση του Συντάγματος, η ρήτρα αυτή πρέπει να συμπεριληφθεί.
5. Η απόφαση πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για δέκα χρόνια. Έτσι ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν ως προσωρινά μέτρα και να αγνοούνται.
6.Η Δραχμή θα έχει τα ίδια ποσά στους λογαριασμούς του ευρώ, ούτως ώστε τα υπάρχοντα μέσα και εισόδους της λογιστικής δεν θα αλλάξει, προκειμένου να αποφευχθεί το μεγάλο κόστος της προσαρμογής.
7. Η ονομαστική αξία της δραχμής θα είναι σχεδόν το ίδιο με το ευρώ, που είναι:
Χαρτονομίσματα: 100,00, 50,00, 20,00, 10,00, 5,00 και 1,00.
Κέρματα: 1,00, 0,50, 0,20, 0,10, 0,05, 0,02, 0,01.
Οι πλάκες για τα νομίσματα μπορεί να είναι του ίδιου μεγέθους του Ευρώ. Ώστε τα ίδια μηχανήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
[Υπάρχει ένα σύστημα μεταφοράς σε όλες τις μορφές του χρήματος, με ένα ασφαλές, εύκολο και οικονομικό τρόπο, για το οποίο ,το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εκκρεμεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας Επίτροπο.]
8. Οταν η δραχμή και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα, η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει το χρόνο και να τα βγάλει σε κυκλοφορία,σε μια εποχή που δεν αναμένεται από τους κατοίκους της.
9. Ένα χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι:
10/1/2011, Απόφαση
10/5/2011 Παραγωγή των χρημάτων,
10/9/2011 Εφαρμογή .
10. Η αρχική ισοτιμία θα είναι: Ε = 1,00 δ 1,00. Με τις νέες αποφάσεις των ισοτιμιών θα πρέπει να πάει στο 1,00 = δ1.20, 1,30 ή 1,35 Ε.
11. Όλα τα ευρώ στην Ελλάδα θα ανταλλάσσονται με την τρέχουσα αξία της δραχμής, E1.00 = Δ1.00, υποτίμηση ως Δραχμή. Τα Ευρώ μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα, αλλά με την αξία της δραχμής.
12. Όλα τα Ευρώ που εισάγονται στην Ελλάδα θα έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες Χρηματικού Ελέγχου, στα σημεία των εισόδων, και να ανταλλάσσονται σε δραχμές. Τυχόν αδιάθετες δραχμές μπορούν να ανταλλάσσονται με ευρώ, στα σημεία αναχώρησης, στην ισοτιμία Δ / Ε. Οι Εξαγωγες των Ευρώ θα οφείλονται σε ελέγχους του νομίσματος. Οταν εξάγονται τα Ευρώ θα καταχωρηθουν με τα χρήματα Ελέγχου, έτσι ώστε αν το ίδιο ποσό ή μέρη αυτού, επανεισάγονται να ανταλλάσσονται σε δραχμές, σε αξία δραχμης.
13. Φυσικά, σε όλες τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται μερικα θα ειναι καλύτερα και κάποια χειρότερα.
Γ. Αύξηση του Ανταγωνισμού
Ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί η "Ανταγωνιστικότητα" στην Ελλάδα είναι η μείωση των τιμών παραγωγής. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με τις προσαρμογές των ισοτιμιών δραχμής, έτσι ώστε θα έχουν τις καλύτερες τιμές του κόσμου.
1. Η υποτίμηση του νομίσματος είναι ο μονος τρόπος σε σχέση με τις επιβαλλόμενες άδικιες των επιλεκτικών μέτρων.
2. Αυτό θα μειώσει προσωρινά το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων κατοίκων. Αλλά, σύντομα, θα την αυξήσει.
3. Μειώνοντας τις τιμές της παραγωγής, η Ελλάδα θα εξοικονομήσει περισσότερα από 20 δισ. ευρώ από την πλευρά των εισαγωγών. Δεν θα πρέπει να εισάγει προϊόντα για τα οποία έχει το συγκριτικό, ακόμη και το απόλυτο πλεονέκτημα. Με τις χαμηλότερες τιμές μπορεί να προσθέσει στην τακτική των εξαγωγών της, ύψους 15 δις περίπου, ένα άλλο 15 έως 20.000.000.000, και, τέλος, εκτός από τα 50 δισ. περίπου, τουλάχιστον, σε κεφάλαια, σε ετήσια βάση.
4. Αυτά τα 50 δισεκατομμύρια θα αυξήσουν την παραγωγή, θα οδηγήσουν σε μηδενική ανεργία, θα αύξησουν την κατανάλωση και θα επαναφέρει την οικονομία.
5. Οι τιμές των μετοχών θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό, φέρνοντας κεφάλαια , καθώς και ξένες επενδύσεις θα πρέπει να προσελκύονται από τη χώρα.
6. Αυτές μπορεί να επενδύθούν και να επικεντρωθούν στη Γεωργία, Κτηνοτροφία, Ορυκτά, Τουρισμό, Ενέργεια, και σε νέες τεχνολογίες.
7. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει την ανεργία.Η Κατανάλωση και η παραγωγή θα αυξηθεί. Και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χρέους της, περίπου 50 δις ευρώ, ετησίως.
8. Σε πέντε χρόνια, η Ελλάδα θα έχει μειωθεί το δημόσιο χρέος, από 400 δισ. ευρώ., περίπου, και ότι χωρις νέες οφειλές, σε 150 δισ. ευρώ. Ευρώ.Το ΑΕΠ από 115% σε 43%? ,0,00 Ετήσιο χρέος προς το ΑΕΠ και θα είναι σε θέση να δανειστεί με το ελάχιστο συνολικό επιτόκιο.
9. Στην περίπτωση αυτή, η τρόικα θα είναι ένας καλός φίλος και δεν θα αποτελεί απειλή για την Ελλάδα.
Η. Αναδιάρθρωση του χρέους
Μετά τη εγκατάσταση του νέου νομισματικού συστήματος, η Ελλάδα θα μπορεί να αναδιαρθρώσει τα χρέη της. Μπορεί να έρθουν σε συμφωνία με τους κατόχους του χρέους της, έτσι ώστε οι δύο μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά γεγονότα και τις δυνατότητες.
Μπορεί να υπάρχουν τρία σενάρια:
1. Μείωση κατά 20% ή 30% του χρέους
2. Επιμήκυνση της πληρωμής του χρέους
3. Αύξηση στην εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών για την εξόφληση των χρεών.
Ι. Η ανοικοδόμηση της Κυβερνητικής μηχανής
Η Ελλάδα, αναγκαστηκε από τα οικονομικά προβλήματα και την τρόικα, να συνειδητοποι'ησει ότι δεν μπορούν να συνεχίσει με τα παρόντα εμπόδια. Ήδη, έχει λάβει μέτρα για να απαλλαγεί από αυτά. Με τον αέρα της νέας αισιοδοξίας, μπορεί να ξαναχτίστεί το κράτος, και χρησιμοποιώντας τα νέα επιτεύγματα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει η καλύτερη οργανωμένη πολιτεία. Αυτόματα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης θα εκτελούν τις περισσότερες υπηρεσίες, έτσι ώστε οι ακριβείς φόροι θα πληρωθούν και θα αποφευχθούν οι δωροδοκίες και οι εγκληματικές πράξεις .
Κ. Απαραίτητες απαιτήσεις
Οι πολιτικοί και οι αρχές πρέπει να επιλέγονται από τα εθνικά κριτήρια και τις προσωπικές αξίες, και όχι από ξένους και τοπικούς «παράγοντες» που ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, φωνάζοντας μεγάλα λόγια και διακηρύσοντας μεγάλα σχέδια, αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
Το πέρασμα των σωστών νόμων και η ακριβή εφαρμογή τους θα είναι ένας απαραβίατος όρος.
Εκλογές τώρα, ως του 1920? Αποτελέσματα: τα ίδια.
Λ. Η τροπολογία Συνθήκη της Λισαβόνας
Με ή χωρίς τη νέα τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Ελλάδα και πολλά άλλα μέλη της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν τεράστια, ακόμη και άλυτα προβλήματα. Τυχερός θα είναι αυτός που θα ξεφύγει πρώτα.
Έχω καταλήξει στην απόφαση αυτή για περισσότερο από ένα χρόνο. Με αυτό τείνουν να συμφωνήσουν οι περισσότεροι των ανεξάρτητων οικονομολόγων.
Αυτό δεν είναι μια πλήρης μελέτη. Θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστει στα Ελληνικά, αν κάποιο επίσημο ενδιαφέρον εμφανιστεί.
Η μελέτη αυτή θα πάει (για πρώτη φορά), προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, αρχές, πολιτικά κόμματα, καθώς και στα μέσα ενημέρωσης Τύπου.
Ιωάννης Αντωνόπουλος
Οικονομολόγος
----------------------------------------------------------------
To παραπάνω άρθρο έγινε μετάφραση απο το αγγλικό κείμενο που μας εστάλη απο τον κ.Ιωάννη Αντωνόπουλο.
Το ευρώ και η δραχμή..
Α. Ευρώ (Ε) για όλες τις εξωτερικές χρήσεις και δραχμή (δ / δ) για όλες τις εσωτερικές χρήσεις.
Β. 1. Η Παγκόσμια Κρίση θα διαρκέσει πολύ. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι οι συνεχείς παγκόσμιοι πόλεμοι.
2. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται υποστηρίζονται μόνο απο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θα άφησουν τις οικονομίες να στερεψουν.
3.Η Κίνα, η Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, που συνέβαλαν σημαντικά στο πρόβλημα, θα αντισταθούν, αλλά δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάρρωση όλων των οικονομιών.
Γ. προσωπικές απόψεις
1. Από τον Οκτώβριο του 2008, εχω ολοκληρώσει μελέτες για την οικονομική κατάσταση από την αρχή του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Τώρα, είναι σαφές ότι η διάγνωσή μου και τα προτεινόμενα μέτρα ήταν 95% σωστα. Από τότε, έχω στείλει δεκάδες μελέτες σε υπαλλήλους, σε πολιτικους των κυβερνήσεων, και οικονομολόγους. [Scripta manent].
2. Είχα προβλέψει ότι οι τράπεζες δεν θα επεκταθουν σε αλλες πιστώσεις προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά γνωρίζοντας ότι, λόγω της περιορισμένης κατανάλωσης, οι αποδόσεις στα επενδυόμενα κεφάλαια θα ήταν ολο και χαμηλότερα. Εισηγήθηκα ότι οι κυβερνητικές ενισχύσεις θα πρέπει να δοθουν στις τράπεζες σε μερίδες, έτσι ώστε η επόμενη δόση να δοθεί μόνο αφού η προηγούμενη θα απορροφηθει από τις οικονομίες. Οι τράπεζες θα κάλυπταν και θα ενισχύαν τις θέσεις τους αντί να επενδύουν σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Αυτός είναι ο λόγος που οι τράπεζες στέκονται όρθιες και τα αποθέματα αυξήθηκαν, ενώ οι οικονομίες και τα νοικοκυρια πνιγηκαν.
3. Εισηγήθηκα προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να εκτυπώσουν αρκετό νέο χρήμα και να το παραδώσουν στην πραγματική οικονομία. Αυτα τα νέα μετρητά από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα πάνε στις τράπεζες. Η διψασμένη οικονομία θα μπορούσε να τα απορροφήσει γρήγορα, με την MPC(οριακη ροπή προς κατανάλωση = το ποσό που η κατανάλωση μεταβάλλεται,οταν το διαθέσιμο εισόδημα αυξηθεί κατα μια μονάδα) να φτάνει το 90% και τους πολλαπλασιαστές το 4,5 ,θα αυξήσουν αρκετά την προσφορά χρήματος για να βοηθήσουν τις οικονομίες να ανακάμψουν. Το πολύ χαμηλό ποσοστό των μετρητών για τη συνολική προσφορά χρήματος (ρευστότητα) δεν θα επηρεάσει πολύ τον πληθωρισμό.
Σχεδόν όλες οι χώρες τυπωσαν περισσοτερα απο τα μετρητά που προτεινα αλλά, επειδή τα ποσά αυτά είχαν παραδοθεί στις τράπεζες και σε μικρές δόσεις, η αγωγή δεν ειχε τα σωστά αποτελέσματα.
4. Εισηγήθηκα ότι οι οικονομίες θα πρέπει να μετατρέψουν τις βιομηχανίες τους και να παράγουν προϊόντα νέων τεχνολογιών και των πραγματικών αναγκών και όχι το τι θελουν και να αποφευγουν την υποστήριξη στην νεκρά βιομηχανια με τα μεγάλα συμφεροντα.
1. Μετά την αποστολή αρκετών μελετών στις γερμανικές αρχές και τον Τύπο, σύντομα, η γερμανική κυβέρνηση δέχθηκε να υποστηρίξει το έργο για την Ελλάδα.
2. Μετά αφού αποδειξα οτι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τις πολιτικές της, ήταν υπεύθυνη για το υψηλό χρέος στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, αποδέχθηκε τα ομόλογα των τραπεζών της ΕΕ ως εγγύηση για δάνεια από την ΕΚΤ.
Μερικές συμπτώσεις: 3. Μετά την αποστολή αρκετών μελετών στις αρχές σε ολο τον κόσμο ότι όλες οι οικονομίες θα πρέπει να μειώσουν τα χρέη τους, πολύ σύντομα μετά, όλοι ανταγωνίζονταν ποιος θα κάνει τις μεγαλύτερες περικοπές, σε σημείο να πνίξει κάθε αύξηση της κατανάλωσης και στις οικονομίες.
4. 22/2/2009, "... γελοία, τα στοιχεία του 3,7% για το έλλειμμα του 2009." / Χωρίς τα σωστά μέτρα, η ελληνική κρίση θα εμφανιστεί το 2010, 2011 και 2012, με άγνωστη έξοδο. / Βουλευτικές Εκλογές θα ειναι καταστροφικες για την οικονομία και το κράτος. Ακόμα και τα καλύτερα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα από τα σημερινά. Ο νικητής θα έχει καταδικαστεί εκ των προτέρων / απαιτούνται:. Πλήρης συνεργασία, συναίνεση, λήθη για τις πρόσφατες υποθέσεις, και πλήρη απασχόληση των πόρων και των ανθρώπων. Δράσεις: εντελώς αντίθετες, με τα παρόντα καταστροφικά αποτελέσματα.
5. 5/2/2010, τα προτεινόμενα μέτρα, κυρίως για να εξασφαλιστεί η πληρωμή του χρέους, να καταστρέφει όλες τις οικονομικές βάσεις για κάθε εξέλιξη. Βασίζονται στην ανύπαρκτη αριθμητική του -1, -2, -3 = 1, 2, 3.
Δ. Η αδυναμία να πληρώσει το χρέος
1.Η Ελλάδα, έστω και εάν πληροί τους όρους του ΔΝΤ, Ε.Ε. και της ΕΚΤ τον πρώτο χρόνο, με τα πολύ σκληρά μέτρα - μείωση της κατανάλωσης, της παραγωγής και της απασχόλησης - τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι σε θέση να τα εκπληρώσει.
2. Χρειάζεται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οποιεσδήποτε μεγάλες επενδύσεις, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να βοηθήσουν. Η κατανάλωση θα φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Με την μεγάλη υπερτίμηση του ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο των ΗΠΑ, του κινεζικού Yuan, καθώς και άλλων νομισμάτων, οι εξαγωγές της θα τείνουν στο μηδέν. Η ανεργία της, επισήμως 12%, αλλά πραγματικά πάνω από 20%, θα φτάσει σε υψηλότερες βαθμολογίες. Όλα τα στοιχεία του ΔΝΤ είναι αρνητικά και οι προβλέψεις δείχνουν ότι το χρέος για τα επόμενα χρόνια και τις δεκαετίες θα είναι στα ύψη.
3.Η Ελλάδα, ακριβώς για να επιβιώσει, χρειάζεται πολλά ελληνικά θαύματα! Αυτά που μόνο οι Έλληνες μπορουν να πραγματοποιήσουν. Αλλά, με τις πολιτικες αρχές, τα συνδικάτα, και τους άνθρωπους να μην συνειδητοποιούν ή να μην είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτα ,πρόκειται για απραγματοποίητα όνειρα. Οι άνθρωποι μπορουν να κανουν το σωστο. Υπάρχουν ομως μεγάλες αδικίες κατά την εκτέλεση των οικονομικών επιβαρύνσεων.
4. Οι Έλληνες, στη μακρά και ένδοξη ιστορία τους, έχουν υποστεί πάρα πολλές δυσκολίες και βασανίζονται για να κρατήσουν τους ανθρώπους τους, την ελευθερία τους, το όνομά τους, και κυρίως να κρατήσουν την Ελλάδα ελεύθερη. «Το όνομα Ελληνας είναι ο υψηλότερος τίτλος τιμής, αν χρησιμοποιηθεί σωστά".
5. Σήμερα, ο βασικός κίνδυνος δεν είναι μόνο η φτώχεια του λαού. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η ύπαρξη της Ελλάδας . Υπάρχουν πολλοί καρχαρίες έξω και μέσα στην Ελλάδα που έχουν στοιχηματίσει στην κατάρρευση της. Προτιμούν μια Ελλάδα της Πελοποννήσου, Ρούμελης, και με μερικά νησιά. Δεν τους νοιάζει για την Ελλάδα! Θέλουν τα χρήματά τους πίσω και μια μικρότερη Ελλάδα.
6. Όλες οι τράπεζες είναι στην ευχάριστη θέση να δανείσουν στους ανθρώπους χρήματα,να αυξήσουν τα κέρδη και να συλλέγουν το βαρύ τόκο. Αλλά, εάν δεν μπορεις να πληρώσεις τα χρήματα τους πίσω, οι τράπεζες εφαρμόζουν τους πολύ σκληρούς όρους τους. Αν οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, και δυστυχώς δεν θα μπορέσουν, οι τράπεζες του μνημονίου θα εφαρμόσουν απλώς τους όρους τους. Θα πάρουν οτι μπορούν : κτίρια , νησιά, ιερά,αρχαιότητες, μουσεία, με μια λέξη: την Ελλάδα.
7. Το πραγματικό ερώτημα είναι: Προτιμούν οι σημερινοί Έλληνες, αυτοι μπορούν, να γεμίζουν τις κοιλιές τους και να οδηγούν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους, και ας πνιγει η Ελλάδα; Στην Κωνσταντινούπολη, πριν από την πτώση, οι άνθρωποι ήταν πλούσιοι, σε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Αλλά βρήκαν το βαρύ κανόνι, που πωλήθηκε από έναν Ρουμάνο, πολύ ακριβά. Ο Mohament II το αγόρασε. Ήταν το μονο που θα μπορούσε να καταστρέψει τα τείχη. Οι Τούρκοι, αν δεν πέτυχεναν, θα μπορούσαν να διαλύθουν, να πάψουν να αποτελούν απειλή.
8. Βλέποντας τα πράγματα από έξω, στην δεύτερη χώρα μου τις ΗΠΑ, η Ελλάδα δίνει το φως στον κόσμο. Η πτώχευση της Ελλάδας για τους Έλληνες μπορεί να σημαίνει φτώχεια και μιζέρια, αλλά και για τους Έλληνες του εξωτερικού θα κόψει τα φτερά τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι Ελλήνες του εξωτερικού πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο απο τους πληγέντες Έλληνες.
9. Κοινωνικές αναταραχές θα επιδεινώσουν τα πράγματα.
10. Ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα και τους Έλληνες για να επιβιώσουν και να πραγματοποιήσουν ένα άλλο θαύμα, είναι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να χρησιμοποιούν την δραχμή ως εσωτερικό νόμισμα.
ΣΤ. δραχμή ως νόμισμα της Εσωτερικής
Η Δραχμή θα είναι μόνο για εσωτερικές χρήσεις, ενώ η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1. Η ΕΕ θα είναι μάλλον ευτυχής για την Ελλάδα ,αν γίνει αυτό.
2. Η Ελλάδα θα κρατήσει όλους τους κανόνες της Ευρωζώνης και τις αποφάσεις, και αυτή θα αναγνωρίζει και θα σέβεται όλες τις προηγούμενες και επόμενες υποχρεώσεις της, οι οποίες όλες θα είναι σε ευρώ.
3. Για την εφαρμογή της Δραχμής, η Ελλάδα πρέπει να έχει αρκετό απόθεμα συναλλάγματος της δραχμής , σε λογαριασμούς και στα νομίσματα.
4. Το πρώτο βήμα είναι να περάσει ένα νόμο, με την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής και με αυξημένη ισχύ. Σε μια μελλοντική τροποποίηση του Συντάγματος, η ρήτρα αυτή πρέπει να συμπεριληφθεί.
5. Η απόφαση πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για δέκα χρόνια. Έτσι ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν ως προσωρινά μέτρα και να αγνοούνται.
6.Η Δραχμή θα έχει τα ίδια ποσά στους λογαριασμούς του ευρώ, ούτως ώστε τα υπάρχοντα μέσα και εισόδους της λογιστικής δεν θα αλλάξει, προκειμένου να αποφευχθεί το μεγάλο κόστος της προσαρμογής.
7. Η ονομαστική αξία της δραχμής θα είναι σχεδόν το ίδιο με το ευρώ, που είναι:
Χαρτονομίσματα: 100,00, 50,00, 20,00, 10,00, 5,00 και 1,00.
Κέρματα: 1,00, 0,50, 0,20, 0,10, 0,05, 0,02, 0,01.
Οι πλάκες για τα νομίσματα μπορεί να είναι του ίδιου μεγέθους του Ευρώ. Ώστε τα ίδια μηχανήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
[Υπάρχει ένα σύστημα μεταφοράς σε όλες τις μορφές του χρήματος, με ένα ασφαλές, εύκολο και οικονομικό τρόπο, για το οποίο ,το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εκκρεμεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας Επίτροπο.]
8. Οταν η δραχμή και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα, η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει το χρόνο και να τα βγάλει σε κυκλοφορία,σε μια εποχή που δεν αναμένεται από τους κατοίκους της.
9. Ένα χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι:
10/1/2011, Απόφαση
10/5/2011 Παραγωγή των χρημάτων,
10/9/2011 Εφαρμογή .
10. Η αρχική ισοτιμία θα είναι: Ε = 1,00 δ 1,00. Με τις νέες αποφάσεις των ισοτιμιών θα πρέπει να πάει στο 1,00 = δ1.20, 1,30 ή 1,35 Ε.
11. Όλα τα ευρώ στην Ελλάδα θα ανταλλάσσονται με την τρέχουσα αξία της δραχμής, E1.00 = Δ1.00, υποτίμηση ως Δραχμή. Τα Ευρώ μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα, αλλά με την αξία της δραχμής.
12. Όλα τα Ευρώ που εισάγονται στην Ελλάδα θα έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες Χρηματικού Ελέγχου, στα σημεία των εισόδων, και να ανταλλάσσονται σε δραχμές. Τυχόν αδιάθετες δραχμές μπορούν να ανταλλάσσονται με ευρώ, στα σημεία αναχώρησης, στην ισοτιμία Δ / Ε. Οι Εξαγωγες των Ευρώ θα οφείλονται σε ελέγχους του νομίσματος. Οταν εξάγονται τα Ευρώ θα καταχωρηθουν με τα χρήματα Ελέγχου, έτσι ώστε αν το ίδιο ποσό ή μέρη αυτού, επανεισάγονται να ανταλλάσσονται σε δραχμές, σε αξία δραχμης.
13. Φυσικά, σε όλες τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται μερικα θα ειναι καλύτερα και κάποια χειρότερα.
Γ. Αύξηση του Ανταγωνισμού
Ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί η "Ανταγωνιστικότητα" στην Ελλάδα είναι η μείωση των τιμών παραγωγής. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με τις προσαρμογές των ισοτιμιών δραχμής, έτσι ώστε θα έχουν τις καλύτερες τιμές του κόσμου.
1. Η υποτίμηση του νομίσματος είναι ο μονος τρόπος σε σχέση με τις επιβαλλόμενες άδικιες των επιλεκτικών μέτρων.
2. Αυτό θα μειώσει προσωρινά το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων κατοίκων. Αλλά, σύντομα, θα την αυξήσει.
3. Μειώνοντας τις τιμές της παραγωγής, η Ελλάδα θα εξοικονομήσει περισσότερα από 20 δισ. ευρώ από την πλευρά των εισαγωγών. Δεν θα πρέπει να εισάγει προϊόντα για τα οποία έχει το συγκριτικό, ακόμη και το απόλυτο πλεονέκτημα. Με τις χαμηλότερες τιμές μπορεί να προσθέσει στην τακτική των εξαγωγών της, ύψους 15 δις περίπου, ένα άλλο 15 έως 20.000.000.000, και, τέλος, εκτός από τα 50 δισ. περίπου, τουλάχιστον, σε κεφάλαια, σε ετήσια βάση.
4. Αυτά τα 50 δισεκατομμύρια θα αυξήσουν την παραγωγή, θα οδηγήσουν σε μηδενική ανεργία, θα αύξησουν την κατανάλωση και θα επαναφέρει την οικονομία.
5. Οι τιμές των μετοχών θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό, φέρνοντας κεφάλαια , καθώς και ξένες επενδύσεις θα πρέπει να προσελκύονται από τη χώρα.
6. Αυτές μπορεί να επενδύθούν και να επικεντρωθούν στη Γεωργία, Κτηνοτροφία, Ορυκτά, Τουρισμό, Ενέργεια, και σε νέες τεχνολογίες.
7. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει την ανεργία.Η Κατανάλωση και η παραγωγή θα αυξηθεί. Και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χρέους της, περίπου 50 δις ευρώ, ετησίως.
8. Σε πέντε χρόνια, η Ελλάδα θα έχει μειωθεί το δημόσιο χρέος, από 400 δισ. ευρώ., περίπου, και ότι χωρις νέες οφειλές, σε 150 δισ. ευρώ. Ευρώ.Το ΑΕΠ από 115% σε 43%? ,0,00 Ετήσιο χρέος προς το ΑΕΠ και θα είναι σε θέση να δανειστεί με το ελάχιστο συνολικό επιτόκιο.
9. Στην περίπτωση αυτή, η τρόικα θα είναι ένας καλός φίλος και δεν θα αποτελεί απειλή για την Ελλάδα.
Η. Αναδιάρθρωση του χρέους
Μετά τη εγκατάσταση του νέου νομισματικού συστήματος, η Ελλάδα θα μπορεί να αναδιαρθρώσει τα χρέη της. Μπορεί να έρθουν σε συμφωνία με τους κατόχους του χρέους της, έτσι ώστε οι δύο μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά γεγονότα και τις δυνατότητες.
Μπορεί να υπάρχουν τρία σενάρια:
1. Μείωση κατά 20% ή 30% του χρέους
2. Επιμήκυνση της πληρωμής του χρέους
3. Αύξηση στην εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών για την εξόφληση των χρεών.
Ι. Η ανοικοδόμηση της Κυβερνητικής μηχανής
Η Ελλάδα, αναγκαστηκε από τα οικονομικά προβλήματα και την τρόικα, να συνειδητοποι'ησει ότι δεν μπορούν να συνεχίσει με τα παρόντα εμπόδια. Ήδη, έχει λάβει μέτρα για να απαλλαγεί από αυτά. Με τον αέρα της νέας αισιοδοξίας, μπορεί να ξαναχτίστεί το κράτος, και χρησιμοποιώντας τα νέα επιτεύγματα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει η καλύτερη οργανωμένη πολιτεία. Αυτόματα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης θα εκτελούν τις περισσότερες υπηρεσίες, έτσι ώστε οι ακριβείς φόροι θα πληρωθούν και θα αποφευχθούν οι δωροδοκίες και οι εγκληματικές πράξεις .
Κ. Απαραίτητες απαιτήσεις
Οι πολιτικοί και οι αρχές πρέπει να επιλέγονται από τα εθνικά κριτήρια και τις προσωπικές αξίες, και όχι από ξένους και τοπικούς «παράγοντες» που ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, φωνάζοντας μεγάλα λόγια και διακηρύσοντας μεγάλα σχέδια, αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
Το πέρασμα των σωστών νόμων και η ακριβή εφαρμογή τους θα είναι ένας απαραβίατος όρος.
Εκλογές τώρα, ως του 1920? Αποτελέσματα: τα ίδια.
Λ. Η τροπολογία Συνθήκη της Λισαβόνας
Με ή χωρίς τη νέα τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Ελλάδα και πολλά άλλα μέλη της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν τεράστια, ακόμη και άλυτα προβλήματα. Τυχερός θα είναι αυτός που θα ξεφύγει πρώτα.
Έχω καταλήξει στην απόφαση αυτή για περισσότερο από ένα χρόνο. Με αυτό τείνουν να συμφωνήσουν οι περισσότεροι των ανεξάρτητων οικονομολόγων.
Αυτό δεν είναι μια πλήρης μελέτη. Θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστει στα Ελληνικά, αν κάποιο επίσημο ενδιαφέρον εμφανιστεί.
Η μελέτη αυτή θα πάει (για πρώτη φορά), προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, αρχές, πολιτικά κόμματα, καθώς και στα μέσα ενημέρωσης Τύπου.
Ιωάννης Αντωνόπουλος
Οικονομολόγος
----------------------------------------------------------------
To παραπάνω άρθρο έγινε μετάφραση απο το αγγλικό κείμενο που μας εστάλη απο τον κ.Ιωάννη Αντωνόπουλο.
kaveiros
Παρόμοια θέματα
» Τι θα σήμαινε επιστροφή στη δραχμή
» Ευρω-στοπ στην "έξυπνη κάρτα" για τις αποδείξεις!
» 60.000 ευρώ για «γιορτές Οθωμανικής μνήμης», στην Καβάλα!
» Από το 2000 εως το 2009 οι Έλληνες έχουμε πληρώσει τοκοχρεωλύσια 324,76 δις Ευρώ!!!!!!
» γγλικά από την Α' Δημοτικού ... πριν καν μάθουμε τα Ελληνικά αλλά και ΦΥΛΑΚΗ για 1 ευρώ φοροδιαφυγής.
» Ευρω-στοπ στην "έξυπνη κάρτα" για τις αποδείξεις!
» 60.000 ευρώ για «γιορτές Οθωμανικής μνήμης», στην Καβάλα!
» Από το 2000 εως το 2009 οι Έλληνες έχουμε πληρώσει τοκοχρεωλύσια 324,76 δις Ευρώ!!!!!!
» γγλικά από την Α' Δημοτικού ... πριν καν μάθουμε τα Ελληνικά αλλά και ΦΥΛΑΚΗ για 1 ευρώ φοροδιαφυγής.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης